Nieuws

11e deelname aan Tour du Roc in Granville

Op zaterdag 15 juli 2017 nam STT voor de 11e opeenvolgende maal  deel aan de zwemwedstrijd “Tour du Roc”  in Granville-Normandie. De wedstrijd “Tour du Roc Granville” is een wedstrijd in zee over een afstand van 5 km. Deze wedstrijd telt ook mee voor het regelmatigheidscriterium open water “Coupe  de France”  van Federation Natation Française. Dit jaar namen voor deze wedstrijd 4 zwemmers van het ouderteam deel, nml Sylvia Kestens ( 8e deelname ), Liesbet Van Vinckenroye (7e deelname ), Stijn Lehaen ( 2e deelname ) en Pascal Caroyer ( 1e deelname ). De laatste weken voor de wedstrijd werden er buiten de normale trainingsuren nog extra midweektrainingen uitgevoerd en ook werd er eens getraind in de Plas te Rotselaar om het zwemmen in open water aan te voelen. De zwemmers waren er klaar voor.

Vrijdagavond 14 juli was iedereen ter plaatse in Granville en na het inchecken in het hotel werd het te zwemmen parcours via de Roc van Granville bestudeerd en nadien werd er nog los gezwommen aan de aankomst . Na een gezamenlijk avondmaal (zonder alcohol!) lag iedereen om 22.00 onder de wol.

Zaterdag 15 juli, D-Day, zat iedereen stipt om 7.30 aan het ontbijt. Om 9.00 stonden we aan de inschrijftafel aan de startplaats en konden de laatste voorbereidingen beginnen (insmeren tegen de zon en tegen de kou, nog een hapje eten, en vooral: mentale voorbereiding!). Om 10.00 werd er nog wat technische uitleg over het te zwemmen parcours gegeven door de inrichtende zwemclub. Twintig minuten later volgde een laatste controle van de genummerde badmutsen aan de kade. Om 10.40 blies een scheepshoorn het startsignaal, dat is steeds een indrukkend moment. Hier hadden de zwemmers naar toegeleefd. De weersomstandigheden waren uitstekend. Een vrij kalme zee met een watertemperatuur van 18° maar als gevolg ook enorm veel kwallen…

Via een wandeling vanop de Roc van Granville konden de supporters via de begeleide kano’s, en boten het verloop van de wedstrijd in de verte opvolgen. De allereerste zwemmer kwam al aan na 52 minuten. Nu begon het stresserende afwachten voor de STT begeleiders: komen onze zwemmers aan, of heeft er iemand opgegeven...

Na 1 uur 26 min kwam Stijn reeds aan de aankomst, een heuglijk moment. Tien minuten arriveerde Liesbet , ongelooflijk, reeds gevolgd enkele minuten later door Sylvia en door Pascal. De zwemmers waren dus allen aangekomen en in een mooie tijd. Na het douchen volgde het traditionele STT champagne moment. Voor de medailles kwamen we dit jaar niet in aanmerking: Stijn arriveerde in 1u26’50 (30e plaats cat. V1), Liesbet in 1u36’50” (8e plaats V1), Sylvia in 1u40’49 (4e plaats cat.V2) en Pascal in 1u43’00 (36e plaats cat.V1).

Na de medaille-uitreiking werden we uitgenodigd op de receptie aangeboden door de inrichtende club waar we een relatiegeschenk in naam van STT overhandigden. Voor het volgende jaar zijn we opnieuw reeds uitgenodigd. Om deze mooie dag af te sluiten werd er daarna nog lekker gedineerd (met alcohol!) gevolgd door een verkenning door de straten van Granville…

De volgende dag vertrokken we na het ontbijt terug naar Tienen. Het was opnieuw een schitterende editie. Hartelijk dank aan de supporters sympathisanten voor de e-mails en sms-jes die we tijdens de wedstrijd weerom mochten ontvangen.

Hartelijk dank aan het bestuur STT omdat we jaar na jaar kunnen deelnemen aan deze schitterende wedstrijd die “Tour du Roc” is.